Cementlap

Minden amit a cementlapokról tudni érdemes

Mennyire tartós a cementlap?

2017. december 22. 12:57 - Iamart Cementlapok

A budapesti bérházakban sok helyen ma is látunk cementlapokat. Ezeket 100-120 éve gyártották, túléltek két világháborút, pár forradalmat és még mindig ott vannak. 

A házak bejáratánál, lépcsőfordulókban jobban lekopott a felső kopóréteg, de minél magasabb emeletre megyünk és minél hátrébb a lépcsőháztól, annál szebb állapotban vannak a régi cementlapok. A körfolyosók végén, ahol csak egy-egy lakás van, szinte eredeti állapotban csodálhatóak meg a cementlapok.

A cementlapok kézzel készített manufakturális technológiája 100-150 éves. A iamart cementlap manufaktúra ezt a kézzel készített gyártási folyamatot alkalmazza továbbra is. Cementlapjaink élettartama ennek megfelelően akár 100-150 év.img_0898.JPG
.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cementlap.blog.hu/api/trackback/id/tr2113518339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása