Cementlap

Minden amit a cementlapokról tudni érdemes

Cementlap árak - mi van az árak mögött?

2017. szeptember 19. 08:32 - Iamart Cementlapok

A cementlap árak netes közösségi piacon már pár ezer forinttól kaphatóak valamint egyes gyártók cementlap mintázatú csempét árulnak cementlapként akár 5-10 ezer forintos négyzetméter áron. Mi akkor a különbség?

Cementlap vagy csempe?

A közösségi oldalakon egy-két ezer forintért többnyire régi bontott cementlapokat lehet venni. ezek igazi cementlapok, 16-18-20mm vastagságúak, melyek 4-6mm-es felső mintás „kopórétege” már megkopott, kifényesedett. aki ilyet keres, biztos lehet benne, hogy cementlapot vásárolt.

Lehet ugyanakkor cementlapokról ismert mintázatú csempéket is kapni, akár 5-10 ezer forint / m2 áron. ezek többnyire fehér mázas csempék, 6-8mm vastagságúak és a kis túlzással tintasugaras nyomtatóval felvitt és ráégetett minta vastagsága a milliméter tört része. tartósságuk, a minta kopásállósága messze elmarad a cementlap 100-150 éves élettartamától. ez tükröződik az árban.

Kézi préseléses: drágább de tartósabb

A kézi préseléses technológiával készült cementlap felső színes / mintás márványporból készült rétegét anyagában szinezzük. azaz ha 5-10-100 évet járnak rajta, még mindig ugyanaz a szín látható. ezeket a cementlapokat egyesével készítjük manufaktúránkban, azaz kézi munka intenzív a gyártás. ezért kerül az ilyen cementlapok m2 ára legalább 10-15 ezer forintba.

A tényezők, amelyek befolyásolják a cementlap árakat

Ha sikerült meggyőznünk arról, hogy cementlapot vásárolj, még mindig elég széles az az ársáv, ahol találsz lapokat. a cementlap – hivatalos terminológia szerint mozaiklap – meg kell feleljen az EU-s és magyar szabvány beltéri MSZ EN 13748-1:2004 és kültéri MSZ EN 13748-2:2004 szabvány minden pontjának. a szabvány vonatkozik a lapok szélesség, hosszúság, vastagság értékeire, törés- és kopásállóságára, időjárás állóságára, csúszállóságára vizes felületen. ha olyan lapot választasz, ami csak beltérre ajánlott feltehetően olcsóbb lesz, mint az a lap, amit egyaránt használhatsz beltérre és kültérre. érdemes továbbá a burkolóktól utána kérdezni, mely gyártók lapjait ajánlják megvenni, amiket könnyű vágni, nem porladnak, stb. ezek a tényezők is befolyásolják a cementlap árát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cementlap.blog.hu/api/trackback/id/tr3712877172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása